Dobre jedzenie i picie jest zawsze lepsze niż głupie gadanie
Smaczneblogi.pl Durszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
gotowanie Top Blogi Gotujemy po polsku! Sezon na jałbka 2ChocoTelegram_160x600 Wiosenka Eksplozja Smaku

Utwórz swoją wizytówkę Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu
Pasta jajeczno-jaglana

Przygotowując niedawno te kotleciki z kaszy jaglanej pomyślałam, że chyba byłoby z tego fajne smarowidło do chleba. Upłynęło kilka dni a ta myśl nie dawała mi spokoju więc ponownie gotowałam te same składniki. Efekt całkowicie mnie zaskoczył. Pomimo, że składniki sa niemalże identyczne  jak w przypadku wcześniej wymienionych koltecików smak pasty jest zupełnie inny. Jest delikatna, kremowa i może być neutralna w smaku. Ja dodałam sporo czosnku i świeżego koperku, bo bałam się, żeby nie była mdła poza tym lubię konkretne smaki.


Składniki:

  • 2 szklanki ugotowanej na sypko kaszy jaglanej
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 200 g sera białego
  • 3-4 ząbki czosku
  • świeży koperek
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka majonezu
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego

Do dużego naczynia włożyć kaszę, obrane jajka, ser i czosnek. Wszystko dokładnie zmiksować na gładką masę. Dodać majonez, jogurt, koperek, sól i pieprz. Wymieszać, ponownie przyprawić. Przed podaniem schłodzić.

Smacznego:)

niedziela, 15 marca 2015, wiosenka27

Polecane wpisy

Komentarze
2015/03/15 10:35:50
fajny pomysł!
-
2015/03/15 21:15:04
Prawdziwa bomba białkowa!
-
2015/03/15 21:20:19
proteiny góra:)
-
2015/03/16 16:15:45
Podoba mi się ta pasta ... i uwielbiam kanapki z kiełkami:)
-
2015/03/16 20:01:02
Ostatnio szukam nowych wariacji dla pasty jajecznej, a ta zapowiada się wyjątkowo smakowicie :)
-
2015/08/19 11:28:38
Pyszna pasta bezglutenowa. Właśnie takiej szukałam, ponieważ obecnie jestem na takiej diecie i szukam czegoś na chleb. Myślę, że jako dodatek sprawdzi się do nie pomidor, a także jakieś kiełki. Wypróbuję na pewno! :)