Dobre jedzenie i picie jest zawsze lepsze niż głupie gadanie
Smaczneblogi.pl Durszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
gotowanie Top Blogi Gotujemy po polsku! Sezon na jałbka 2ChocoTelegram_160x600 Wiosenka Eksplozja Smaku

Utwórz swoją wizytówkę Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu
Kotlety jaglane z białym serem

Kotlety jaglane nie chcą mi się znudzić. Tym razem do kaszy dodałam biały ser, który zdecydowanie wyróżnił je pod względem smaku. Kasza przejęła kwaśność sera dzięki czemu kotlety są bardzo wyraziste. Dzięki dodatkowi sera zmieniła się także konsystnecja masy i formowanie kotletów jest trochę trudniejsze ale jak najbardziej wykonalne. Trzeba tylko pamietać o bułce tartej pod ręką.


Składniki:

  • 2 szklanki kaszy jaglanej ugotowanej na sypko
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 1 jajko surowe
  • koperek
  • 250 g białego sera
  • sól, pieprz
  • bułka tarta

Kaszę, ser i pokrojone w kostkę jajka umieścić w jednej misce. Dodać koperek, sól, pieprz i surowe jajko, wyrobić gładką masę. Najlepiej robić to ręką, żeby rozgnieść grudki sera. Formować małe kotleciki i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiano z każdej strony.

Smacznego:)

poniedziałek, 09 marca 2015, wiosenka27

Polecane wpisy

Komentarze
2015/03/09 07:32:43
Robiłam kiedyś podobne. Z kefirkiem lub maślanką - pycha!
-
2015/03/09 16:31:59
To się nazywa zdrowa wersja kotleta:)
-
2015/03/09 17:54:01
kotlety jaglane sa pyszne!
-
Gość: borówka, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2015/03/11 12:52:42
Odfajkowane do zrobienia:)