Dobre jedzenie i picie jest zawsze lepsze niż głupie gadanie
Smaczneblogi.pl Durszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
gotowanie Top Blogi Gotujemy po polsku! Sezon na jałbka 2ChocoTelegram_160x600 Wiosenka Eksplozja Smaku

Utwórz swoją wizytówkę Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu
Racuchy jaglane z bananami

Ugotowałam trochę za dużo kaszy dlatego powstały te racuchy. Delikatnie bananowe z nutką cynamonu na pewno będą smakowały wielbicielom słodkich śniadań. Można podać z miodem, ulubionym sosem owocowym lub z cukrem pudrem.

Składniki:

  • szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1 banan
  • 1 jajko
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • szczypta soli
  • 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
  • cukier puder do posypania
  • olej do smażenia

Kaszę, obranego banana, szczyptę soli wrzucić do kielicha blendera i zmiksować na gładką masę. Dodać jajko, mąkę oraz cynamon, dokładnie wymieszać. Na aptelni rozgrzać olej, nakładać łyżką porcję ciasta. Smażyć placuszki na rumiano z każdej strony. Po usmażeniu posypać np. cukrem pudrem lub polać miodem.

Smacznego:)

poniedziałek, 16 lutego 2015, wiosenka27

Polecane wpisy

Komentarze
2015/02/16 07:34:47
Przepyszne na śniadanie!
-
2015/02/16 08:22:03
Mam trzy bardzo dojrzałe banany do wykorzystania. Dla dwóch znalazłam już zastosowanie, ale nie wiedziałam co zrobić z ostatnim. Teraz już wiem, zaraz nastawiam wodę do gotowania kaszy :)
-
2015/02/16 11:51:45
Kocham się w bananowych placuszkach, ale takich jaglanych to jeszcze nie robiłam:)
-
Gość: borówka, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2015/02/17 08:41:59
Uwielbiam takie racuchy:)
-
2015/02/17 21:50:11
Bananowe są pyszne. Z kaszy jaglanej jeszcze nie robiłam.