Dobre jedzenie i picie jest zawsze lepsze niż głupie gadanie
Smaczneblogi.pl Durszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
gotowanie Top Blogi Gotujemy po polsku! Sezon na jałbka 2ChocoTelegram_160x600 Wiosenka Eksplozja Smaku

Utwórz swoją wizytówkę Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu
Pasta jaglana z czerwonej fasoli

Kolejna pasta do chleba powstała na bazie kaszy jaglanej i czerwonej fasoli. Musi być dobrze przyprawiona czosnkiem wtedy jest naprawdę smaczna pomimo, że wyglądem jakoś nie zachęca. Doskonale smakowała z  pomidorami i kiełkami rzodkiewki.

Składniki:

  • szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 mała cebula
  • ok. 50 ml oliwy
  • olej
  • sól, pieprz

Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojoną cebulę, delikatnie podsmażyć. Do wysokiego naczynia włożyć przestudzoną cebulę, kaszę jaglaną, osączoną puszkę fasoli oraz czosnek. Wszystko dokładnie zmiksować na gładką masę. W trakcie miksowania cienkim strumieniem wlewać oliwę, do uzyskania idealnej konsystencji. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przełożyć do miseczki i schłodzić.

Smacznego:)

środa, 18 lutego 2015, wiosenka27

Polecane wpisy

Komentarze
2015/02/18 07:34:08
Ja zwykle wtedy dodaję Ajvar lub suszone pomidory, by było wyraziściej :)
-
2015/02/18 17:12:47
Rzeczywiście kolor nijaki, ale wierzę, że smakuje wybornie.
-
2015/02/18 17:16:40
świetna pasta! mogłabym ją jeść prosto z miseczki :)
-
2015/02/20 12:51:28
Może i kolor nijaki, ale smak na pewno doskonały:)