Dobre jedzenie i picie jest zawsze lepsze niż głupie gadanie
Smaczneblogi.pl Durszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
gotowanie Top Blogi Gotujemy po polsku! Sezon na jałbka 2ChocoTelegram_160x600 Wiosenka Eksplozja Smaku

Utwórz swoją wizytówkę Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu
Ryba w zalewie pomidorowej

Karnawał sprzyja spotkaniom towarzyskim dlatego z pewnością przyda się przepis na taką rybę, którą można przygotować nawet kilka dni wcześniej. Ryba najlepiej smakuje po dwóch, trzech dniach, ale można ja przechowywać w lodówce znacznie dłużej. Z podanej proporcji wyszedł mi 1 litrowy słoik ryby.

Składniki:

  • 1 szklanka wody
  • 3 łyżki octu
  • 1 mały koncentrat pomidorowy
  • 3 łyżki ketchupu
  • 1 1/2 łyżki cukru
  • 1/4 szklanki oleju
  • 3 cebule
  • liść laurowy, ziele angielskie, sól
  • 3-4 płaty ryby np. morszczuka
  • 1 jajko + mąka

Zagotować wodę, cukier, ocet, olej, sól, liście, ziele. Do gotującej się wody dodać pokrojoną  w krążki cebulę. Dodać ketchup i koncentrat i ponownie zagotować. Rybę pokroić na kawałki, obtoczyć w mące i jajku, usmażyć. W dużym słoiku ułożyć ryby warstwami, zalać gorącą zalewą i odstawić na kilka dni.

Smacznego:)

niedziela, 18 stycznia 2015, wiosenka27
Tagi: ryby

Polecane wpisy

Komentarze
Gość: , *.dynamic.chello.pl
2015/01/18 15:04:00
mmm wygladaja swietnie :) przy okazji zapraszam na mojego bloga www.miesoczyryba.cba.pl
-
2015/01/18 16:01:30
Jak może stać kilka dni to super. Postaram się zapamiętać na przyszłe święta.
-
2015/01/18 18:50:01
Świetna na imprezkę i na obiad:) pozdrawiam
-
2015/01/19 08:05:59
Zawsze mnie kusiła taka wersja ryby...