Dobre jedzenie i picie jest zawsze lepsze niż głupie gadanie
Smaczneblogi.pl Durszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
gotowanie Top Blogi Gotujemy po polsku! Sezon na jałbka 2ChocoTelegram_160x600 Wiosenka Eksplozja Smaku

Utwórz swoją wizytówkę Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu
Pasta pomidorowa z pieczonego kurczaka

Czasami jest tak, że zostaje mięso z pieczonego kurczaka. Najchętniej zjadamy  udka i pierś, pozostałe części obieram i robię albo sałatkę albo pastę. Dzisiaj chciałam więc pokazać pomidorową pastę z mięsem z pieczonego kurczaka chociaż myślę, że można też wykorzystać  mięso z rosołu. Smakiem dominujący są tu pomidory i czosnek oraz zioła.


Składniki:

  • ok. 3 szklanek mięsa z pieczonego kurczaka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 puszka pomidorów
  • 1 cebula
  • sól, pieprz
  • bazylia
  • oliwa

Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojoną cebulę i posiekany czosnek. Dodać puszke pomidorów, sól, pieprz, bazylie i dusić aż pomidory się rozpadna a woda całkowicie wyparuje. W wysokim naczniu umieścić mięso kurczaka, uduszone pomidory 4 łyżki oliwy i wszystko dokładnie zmiksować. Przyprawić do smaku. Przed podaniem schłodzić.

Smacznego:)

poniedziałek, 12 stycznia 2015, wiosenka27

Polecane wpisy

Komentarze
2015/01/12 11:02:01
Pomidorowa pasta jest najlepsza, wyrazista w smaku...
-
2015/01/13 15:22:52
Smakowita .... a dodatkowo można zużyć resztki, które czesto zalegają w lodówce:)
-
Gość: Maksym, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2015/01/16 21:27:44
Fajna wyszła, zrobiłem z piersi kurczaka. Tyle że dla mnie była za mało pomidorowa, więc prócz pomidorów z puszki dodalem jeszcze koncentrat pomidorowy
-
2015/01/17 08:32:19
Dobry pomysł dla fanów intensywnego smaku pomidorowego. Dzięki za info:)