Dobre jedzenie i picie jest zawsze lepsze niż głupie gadanie
Smaczneblogi.pl Durszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
gotowanie Top Blogi Gotujemy po polsku! Sezon na jałbka 2ChocoTelegram_160x600 Wiosenka Eksplozja Smaku

Utwórz swoją wizytówkę Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu
Sernik z bezą kokosową

Na święta musi być sernik. W tym roku będzie to wersja bez spodu za to z kokosową bezą. Sernik jest z tych lekkich, wychodzi puszysty i da się go zjeść całkiem sporo. Chociaż, nie wiem czy to akurat jest zaleta:)


Składniki:

  • 1 kg sera (zmielony trzykrotnie)
  • 8 dag mąki pszennej
  • 8 dag cukru pudru
  • 8 dag mleka w proszku
  • 6 jajek
  • 20 dag cukru do piany
  • 3/4 litra śmietany 22%
  • 200 g  wiórek kokosowych

Ser utrzeć mikserem stopniowo z żółtkami i cukrem pudrem. Miksując dodawać śmietanę, mąkę, mleko w proszku. Lekko wymieszać. Białka ubić na sztywno pod koniec dodać cukier i wiórki. Wymieszać i rozprowadzić na wierzchu sera. Wstawić do nagrzanego piekarnik i piec około 1 h. Jest to porcja na dużą blachę z wysokimi brzegami.

Smacznego:)

piątek, 19 grudnia 2014, wiosenka27
Tagi: kokos serniki

Polecane wpisy

Komentarze
2014/12/19 09:28:54
Wygląda jak puch...
-
2014/12/20 10:31:35
Sernik wygląda smakowicie i widać, że jest lekki.
-
Gość: Sylwia, *.dynamic.chello.pl
2014/12/20 16:04:11
Witam,
A w jakiej temperaturze piec ów smakołyk?
-
2014/12/20 20:22:25
180 stopni, już dopisuję
-
2014/12/20 20:22:52
Cudowną konsystencję ma ten sernik ..... nie piekłam jeszcze sernika bez spodu, nie wiem dlaczego, ale boję się, że mi się spali bez spodu:)
-
2014/12/20 20:48:35
Jolu, jak widzisz nic się nie spaliło:)
-
2014/12/20 21:22:49
Mmm, wygląda znakomicie, taki cudownie kremowy musiał być pyszny :)
-
Gość: Anka, *.unknown.vectranet.pl
2014/12/21 14:41:16
Czym można zastąpić mleko w proszku?
-
2014/12/21 17:49:39
proszkiem budyniowym