Dobre jedzenie i picie jest zawsze lepsze niż głupie gadanie
Smaczneblogi.pl Durszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
gotowanie Top Blogi Gotujemy po polsku! Sezon na jałbka 2ChocoTelegram_160x600 Wiosenka Eksplozja Smaku

Utwórz swoją wizytówkę Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu
Ryba z rodzynkami i czerwoną cebulą

Przepisów na dobrą rybę nigdy za wiele, zwłaszcza w okresie Bożego Narodzenia. Dzisiaj polecam rybę w słodko-kwaśnym sosie, z dodatkiem rodzynek i czerwonej cebuli.


Składniki:

  • 3-4 płaty ryby np. dorsz lub morszczuk
  • 3  czerwone cebule
  • 4 łyżki rodzynek
  • 2 szklanki wody
  • 1/2 szklanki oleju
  • 6 łyżek koncentratu pomidorowego
  • 6 łyżek ketchupu pikantnego
  • 6 łyżek cukru
  • 6 łyżek octu 10%
  • 1 łyzka pieprzu
  • 1 łyzka soli
  • ziele angielskie, liść laurowy

Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać. Rybę usmażyć w jajku i mące. Cebulę pokroić. W naczyniu ułożyć usmażoną rybę i warstwę cebuli i tak na przemian. Posypać rodzynkami i zalać sosem. Ryby powinny być zakryte sosem.  Dodać liść i ziele. Wstawić do lodówki.

Smacznego:)

sobota, 20 grudnia 2014, wiosenka27
Tagi: ryby ocet cebula

Polecane wpisy

Komentarze
2014/12/20 11:03:18
Uwielbiam rybę z dodatkiem rodzynek.
-
2014/12/20 20:24:43
Bardzo smakowity skład, musi być naprawdę dobra:)