Dobre jedzenie i picie jest zawsze lepsze niż głupie gadanie
Smaczneblogi.pl Durszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
gotowanie Top Blogi Gotujemy po polsku! Sezon na jałbka 2ChocoTelegram_160x600 Wiosenka Eksplozja Smaku

Utwórz swoją wizytówkę Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu
Pasta z kaszy gryczanej i białego sera

Pasztetem bym tego raczej nie nazwała ale nazwa jest tu najmniej ważna. Połączenie białego sera i kaszy gryczanej znam, lubię i już wiele razy sprawdzałam więc zbyt długo nie zastanawiałam  się czy robić. Po prostu zrobiłam. Smak pasty jest  naprawdę dobry. I jest to kolejna rzecz, o której w czasie jedzenia można pomyśleć, że tak smakuje zdrowie. Osobom zainteresowanym tym smakiem szczerze polecam.

Źródło

Składniki:

  • 1 szklanka ugotowanej kaszy gryczanej palonej
  • 100 g pieczarek
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 g  sera białego
  • 4 łyżki oleju
  • sól, czarny pieprz, czosnek do smaku

Cebule oraz czosnek obrać, pokroić w kostkę, posolić i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Pieczarki oczyścić, poszatkować i usmażyć posypane solą oraz pieprzem. Do malaksera włożyć ser z cebulą i pieczarkami. Miksować tak długo aż masa będzie gładka. Dodać ciepła, ale nie gorąca kaszę gryczaną i miksować kolejne kilka minut. Jeśli masa jest zbyt gęsta dolać trochę gorącej wody do uzyskania potrzebnej konsystencji. Na koniec doprawić jeszcze do smaku solą, pieprzem. Przełożyć do słoika i trzymać w lodówce.

Smacznego:)

środa, 12 listopada 2014, wiosenka27

Polecane wpisy

Komentarze
2014/11/12 07:54:22
Bardzo ciekawa jestem smaku....
-
2014/11/12 17:04:23
Dopiero niedawno polubiłam się z kasza gryczaną .... tak więc wypróbowuję teraz jej możliwości .... zwłaszcza, że niedługo zapewne będzie w moim domu bardzo częstym gościem:)
-
2014/11/12 20:02:55
uwielbiam kaszę i ser razem, musze zrobic :)
-
2014/11/12 22:12:07
Muszę zacząć robić tego typu paty czy też pasztety. Tym bardziej, że pora roku sprzyja.
-
2014/11/13 00:00:07
Podoba mi się taka pasta, ale nie mam palonej kaszy. Myślisz, że z taką niepaloną też będzie smacznie?
-
2014/11/13 08:08:47
Myślę, że się nada:)
-
2014/11/23 01:53:45
Nadała się:-) Zrobiłam, pasta jest pyszna, a przez dodatek niepalonej kaszy (która jest delikatniejsza w smaku) dominują w niej...pieczarki!
Dzięki za wspaniałą inspirację, przepis zdecydowanie do wielokrotnego powtarzania:-)))
-
2014/11/23 19:26:33
Cieszę się:)