Dobre jedzenie i picie jest zawsze lepsze niż głupie gadanie
Smaczneblogi.pl Durszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
gotowanie Top Blogi Gotujemy po polsku! Sezon na jałbka 2ChocoTelegram_160x600 Wiosenka Eksplozja Smaku

Utwórz swoją wizytówkę Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu
Krem ziemniaczano - szpinakowy

Zrobiłam zupę, która znajdzie swoich wielkich fanów jak i przeciwników. Ktoś, kto nie przepada za szpinakiem zje tylko łyżkę tego kremu natomiast wielbiciele tych liści na pewno się w niej rozsmakują. Bardzo intensywny smak może przeszkadzać ale zachęcam, żeby spróbować i ocenić samemu.

Składniki:

  • 200 g liści szpinaku (najlepiej świeżego)
  • 2 ziemniaki
  • 1 cebula
  • 3 l bulionu
  • jajka ugotowane na twardo
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Rozgrzać olej, wrzucić pokrojoną cebulę, przesmażyć. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, chwilę smażyć. Dodać szpinak, gdy zwiędnie wlać bulion. Gotować zupę ok. 15 min. Gdy ziemniaki są już miękkie, zmiksować zupę, doprawić do smaku, jeśli to konieczne przetrzeć przez sito. Podawać z jajkiem ugotowanym na twardo.

Smacznego:)

niedziela, 30 listopada 2014, wiosenka27

Polecane wpisy

Komentarze
2014/11/30 07:53:56
Uwielbiam szpinak, to zupa dla mnie :)
-
2014/11/30 12:01:34
Jestem wielbicielką, więc jak najbardziej dla mnie.
-
2014/11/30 20:57:00
Dla mnie super!
-
2014/12/02 16:45:50
To coś zdecydowanie dla mnie:)