Dobre jedzenie i picie jest zawsze lepsze niż głupie gadanie
Smaczneblogi.pl Durszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
gotowanie Top Blogi Gotujemy po polsku! Sezon na jałbka 2ChocoTelegram_160x600 Wiosenka Eksplozja Smaku

Utwórz swoją wizytówkę Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu
Kotlety rybne z kaszą jaglaną

Kaszy jaglanej ciąg dalszy. Dzisiaj proponuję kotlety rybne  właśnie z jej dodatkiem. Niesamowity efekt pod warunkiem, że nie przeszkadza Wam zapach ryby. Kotlety są mięciutkie, delikatne i bardzo smaczne. Polecam.

Składniki:

  • 3 filety z ryby ( u mnie morszczuk)
  • szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1 jajko
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki
  • 1 ząbek czosnku
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Rybę przepuścić przez maszynkę. Ugotowaną i wystudzoną akszę dodać do zmielonej ryby. Dodać także przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, posiekaną natkę pietruszki, sól, pieprz i jajko. Wszystko dokładnie wymieszać. Jeśli masa jest zbyt rzadka można dodać trochę bułki tartej. Formować zgrabne kotlety, obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju, z każdej strony na rumiano.

Smacznego:)

sobota, 08 listopada 2014, wiosenka27

Polecane wpisy

Komentarze
2014/11/08 12:58:34
uwielbiam kaszę jaglaną, a Twój pomysł na kotleciki kradnę i nie zawaham się użyć ;) na pewno będą pyszne!
-
2014/11/08 16:05:22
Polecam:)
-
2014/11/09 17:55:32
Zapach mi nie przeszkadza, a kotlety wyglądają bardzo apetycznie:)
-
2014/11/10 01:08:06
Chętnie piszę się na taki obiad :)
-
2015/11/27 12:25:51
Właśnie robię te kotlety.
Pozdrawiam:)*