Dobre jedzenie i picie jest zawsze lepsze niż głupie gadanie
Smaczneblogi.pl Durszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
gotowanie Top Blogi Gotujemy po polsku! Sezon na jałbka 2ChocoTelegram_160x600 Wiosenka Eksplozja Smaku

Utwórz swoją wizytówkę Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu
Koktajl z jarmużu i mango

Jarmuż to takie ciekawe warzywo, z którego wiele można wyczarować. Robiłam już i zupę i sałatkę, w koktajlu także jarmuż się pojawił. Wszystko było bardzo smaczne i zdrowe. Jednak dzisiejsze smoothie jest jeszcze lepsze, a sądzę, że jest to zasługa zarówno mango jak i syropu z pędów sosny. Prześliczny zielony kolor zachęca do tego, żeby się napić. Po zmiksowaniu mój koktajl nie był idealnie gładki - chyba mój blender się już wysłużył - więc przetarłam go przez sito.

Składniki:

  • 1 dojrzałe mango
  • garść jarmużu
  • 2 szklanki mleka
  • 3 łyżki syropu z pędów sosny

Do kielicha blendera wrzucić obrane i pokrojone mango, jarmuż. Wlać mleko i syrop z pędów sosny. Wszystko dokładnie zmiksować. Można przetrzeć przez sito. Jeśli konsystencja jest zbyt gęsta należy dolać mleka.

Na zdrowie:)

poniedziałek, 29 września 2014, wiosenka27

Polecane wpisy

Komentarze
2014/09/29 07:27:04
Piękny zielony kolor!
-
2014/09/29 16:54:21
Wiesz co, chyba nie da się jarmużu tak idealnie zmiksować. Przynajmniej mi się to jeszcze nie udało. Syropu nie znam, ale chyba trzeba się zapoznać.
-
2014/09/29 17:12:29
zdrowie zamknięte w jednej szklance!
-
2014/09/29 19:24:04
Czyli może mój blender nie jest jeszcze do wyrzucenia:)
-
2014/10/02 11:50:23
Wiosenko moje koktajle często nie są idealnie gładkie ... więc pewnie blender jest ok:) .... u mnie jarmuzu pełno, ale jeszcze nic z nim nie robiłam ..... musze w końcu zerwać kilka listków i przekonać się do niego:)