Dobre jedzenie i picie jest zawsze lepsze niż głupie gadanie
Smaczneblogi.pl Durszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
gotowanie Top Blogi Gotujemy po polsku! Sezon na jałbka 2ChocoTelegram_160x600 Wiosenka Eksplozja Smaku

Utwórz swoją wizytówkę Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu
Granola czekoladowo - bananowa

Do swojej kolekcji domowych granoli dzisiaj dołączam bananową mieszankę z kawałkami czekolady. Jak zwykle granolę można komponować według własnych preferencji. U mnie dla chrupkości koniecznie muszą znaleźć się wiórki kokosowe.

Składniki:

  • 1 szklanka płatków owsianych
  • 1/3 szklanki orzechów laskowych
  • 1/3 szklanki migdałów
  • 1/2 szklanki wiórków kokosowych
  • 1/3 szklanki suszonych  rodzynek)
  • 70 g gorzkiej czekolady
  • 1/4 szklanki oleju
  • 1/4 szklanki miodu
  • 2 banany

Banany zmiksować. Wszystkie ziarna połączyć w jednej misce.  W oddzielnym naczyniu połączyć miód, olej i pure bananowe. Zalać tym ziarna i dokładnie wymieszać. Przełożyć do blaszki i piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 35 min, mieszając co 10 min. Po upieczeniu, gdy będzie już przestygnięta dodać  kawałki czekolady i dokładnie wymieszać. Przełożyć do słoika.

Smacznego:)

niedziela, 30 marca 2014, wiosenka27

Polecane wpisy

Komentarze
2014/03/30 12:21:57
Uwielbiam czekoladową.
-
2014/03/30 13:53:05
dawno nie robiłam granoli... Zjadłabym z wielkim apatytem Twoją wersję :)
-
2014/03/30 19:49:50
Ależ ona musi być pyszna, szczególnie z zimnym mlekiem...
-
2014/04/05 09:09:25
Czekoladowej to chyba jeszcze nie robiłam:). Pysznie wygląda:)