Dobre jedzenie i picie jest zawsze lepsze niż głupie gadanie
Smaczneblogi.pl Durszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
gotowanie Top Blogi Gotujemy po polsku! Sezon na jałbka 2ChocoTelegram_160x600 Wiosenka Eksplozja Smaku

Utwórz swoją wizytówkę Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu
Chrzanowa pasta rybna

Moje kolejne smarowidło do chleba to pasta rybna z mocną nutą chrzanową. Użyłam dorsza  bo taką rybę miałam ale moim zdaniem na pastę  najlepiej   nadaje się  makrela. Dorsz jak dla mnie jest trochę za suchy więc musiałam użyć sporo majonezu, żeby uzyskać odpowiednią konsystencję ale mimo tego pasta wyszła bardzo dobra.

Składniki:

  • 1 wędzona ryba
  • 3 jajka
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki chrzanu (według uznania)
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz

Jajka ugotować na twardo. Rybę obrać z ości i rozgnieść widelcem razem z jajkami. Dodać majonez, chrzan, sól, pieprz oraz posiekana pietruszkę. Wszystko dokładnie wymieszać.

Smacznego:)

piątek, 27 września 2013, wiosenka27

Polecane wpisy

Komentarze
2013/09/27 08:31:16
Pyszna Wiosenko!
Amber
-
2013/09/27 10:01:21
bardzo lubię połączenie wędzonej ryby i chrzanu :) pyszna propozycja :)
-
2013/09/27 10:12:29
Uwielbiam takie pasty, ten chrzanowy akcent bardzo mi odpowiada :)
Buziaki ;*
-
2013/09/27 20:00:11
Pasta do chleba powinna być wyrazista w smaku, właśnie taka jak Twoja!
-
2013/09/27 22:23:04
Uwielbiam pasty! Ta wygląda znakomicie no i chrzan oraz ryba - to musi być pyszne!
-
2013/10/03 17:36:11
Połączenie chrzanu i ryby bardzo mi ise podoba:) spróbowałam go dzięki Tobie i smakuje, że ho ho:)