Dobre jedzenie i picie jest zawsze lepsze niż głupie gadanie
Smaczneblogi.pl Durszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
gotowanie Top Blogi Gotujemy po polsku! Sezon na jałbka 2ChocoTelegram_160x600 Wiosenka Eksplozja Smaku

Utwórz swoją wizytówkę Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu
Jajka faszerowane

Jajka można faszerować na milion pomysłów. Wszystko zależy od inwencji. Ja najbardziej lubię kiedy wśród składników znajdzie się jeden dominujący a reszta tylko lekko uzupełnia kompozycję. W moich dzisiejszych jajkach faszerowanych można wyczuć czerwoną paprykę oraz pietruszkę. Duet moim zdaniem świetny, który często stosuję również w paście jajecznej.

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • pół papryki czerwonej
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
  • płatki migdałów
  • 2 łyżki majonezu

Jajka przekroić na pół. Wyjąć żółtka, dokładnie  rozgnieść je widelcem. Dodać pokrojoną paprykę, pietruszkę, sól, pieprz oraz majonez. Dokładnie wymieszać masę. Nakładać łyżeczką masę do białek. Na wierzchu układać płatki migdałów. Płatki można wcześniej uprażyć.

Smacznego:)

środa, 13 marca 2013, wiosenka27
Tagi: papryka jajka

Polecane wpisy

Komentarze
2013/03/13 15:34:28
mniam :)
-
2013/03/13 15:49:25
Jak za gotowanymi jajkami nie przepadam( chyba ,że są takie na wpół miękkie) , to tych bym posmakowała :)
-
2013/03/13 19:51:46
Też się przymierzam do faszerowania, bo dostałam od domowych kurek. U mnie na pierwszy rzut rukola i także migdały, jak w pesto...
-
2013/03/13 22:36:23
Rzadko jadam faszerowane jajka,ale na Wielkanoc lubię. Moze tez w tym roku zrobię?:)
-
2013/03/13 22:45:23
Te migdały to super pomysł.
-
2013/03/14 11:32:25
Na takie jajka długo namawiać mnie nie musisz ;)
-
2013/03/14 21:14:05
Oj zachciało mi ise takich faszerowanych jajek:) .... jadła kiedyś takie pyszne z domową szynką, żółtkiem, odrobiną majonezu i ziołami:) buziaki zasyłam
-
Gość: lipton, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2013/03/15 21:38:06
Faszerowane to ja pod każdą postacią lubię:)
-
2013/03/16 17:38:51
Ciekawe połączenie z tymi migdałami, święta jajkowe tuż tuż :-)