Dobre jedzenie i picie jest zawsze lepsze niż głupie gadanie
Smaczneblogi.pl Durszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
gotowanie Top Blogi Gotujemy po polsku! Sezon na jałbka 2ChocoTelegram_160x600 Wiosenka Eksplozja Smaku

Utwórz swoją wizytówkę Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu
Jajka faszerowane wiosennie

Aż trudno uwierzyć, że dzisiaj jest pierwszy dzień kalendarzowej wiosny. Inaczej sobie wyobrażałam ten przedświąteczny okres. Miało być ciepło, słonecznie a jest zimno i mokro. Chciałam zdjąć już zimowe buty i ciepłą kurtkę zamienić na lżejszy płaszcz. Niestety, narazie nie jest to możliwe.

Pomimo zimowej aury, w pierwszym dniu wiosny, proponuję jajka nadziewane wiosennym farszem. W farszu zamknęłam smaki wiosny, czyli ogórek, rzodkiewkę i natkę pietruszki. Bardzo mi smakowała taka radosna przekąska.

Składniki:

  • 5 jajek
  • kilka rzodkiewek, 1 ogórek
  • sól, pieprz
  • 3 łyżki majonezu
  • łyżeczka musztardy
  • kilka gałązek natki pietruszki

Jajka ugotować na twardo. Obrać i przekroić na pół. Żółtka wyjąć i włożyć do miski.  Rzodkiewkę i ogórka pokroić w kosteczkę, natkę posiekać,  dodać do żółtek. Dodać majonez, musztardę, sól, pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać i faszerować jajka.

Smacznego:)

czwartek, 21 marca 2013, wiosenka27

Komentarze
2013/03/21 09:08:42
Smaczna wiosenna przekąska!
-
Gość: lipton, cql35.neoplus.adsl.tpnet.pl
2013/03/21 16:38:28
Fajne jajeczka:)
-
2013/03/21 17:25:17
Wiosennie i smacznie. Ja też inaczej wyobrażałam sobie pierwszy dzień wiosny, eh..
-
2013/03/21 19:38:54
O z rzodkiewką nie jadłam.
-
Gość: aga, coa161.neoplus.adsl.tpnet.pl
2013/03/21 19:56:33
Fajne te jajeczka:)
-
2013/03/22 23:30:40
pyszne, wiosenne :) od Wiosenki :)
-
2013/03/23 09:19:20
Bardzo lubię faszerowane jajka i planuję zrobić je na Wielkanoc ... Twoje są naprawdę radosne:)