![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Utwórz swoją wizytówkę ![]() |
Blog > Komentarze do wpisu
Biała ryba pod pierzynką chrzanową
Od kiedy pracuję w szkole bardzo nie lubię września, pomimo, że najczęściej jest to złota, polska jesień. Jest to bardzo trudny miesiąc biorąc pod uwagę czas potrzebny na "wejście w rytm" zarówno dla dzieci jak i dla dorosłych. Dlatego cieszę się, że się skończył i teraz będąc już we właściwym rytmie mogę funkcjonować normalnie tzn. wedle ściśle ustalonego (bardzo napiętego) harmonogramu. I żeby tylko nie narobić sobie zaległości to może uda mi się nawet regularnie prowadzić bloga. I bardzo bym chciała nie musieć gotować szybkich obiadów bo akurat wolę te bardziej wyszukane a nawet pracochłonne. Chociaż akurat przepis na białą rybę pod pierzynką chrzanową okazał się zbawienny, kiedy któregoś wrześniowego piątku, trzeba było wygospodarować 25 minut między szkołą, radą i wyprawą na basen. Właśnie tyle czasu zajmuje przygotowanie tej rybki, oczywiście pod warunkiem, że nie jest zamrożona. Ryba jest wyśmienita. Połączenie masła, bułki tartej i chrzanu daje niesamowicie smaczną pierzynkę pod którą kryje się biała, apetyczna ryba. Przepis jest godny polecenia co niniejszym czynię. Polecam wszystkim zabieganym jak i tym co mają więcej czasu a chcą spróbować czegoć naprawdę smacznego:) Składniki:
Rybę skropić sokiem z cytryny, posypać obficie solą i pieprzem. Posmarować roztopionym masłem. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Chrzan wymieszać z bułką tartą. Połączyć z resztą skropionego masła i rozłożyc na kawałkach ryby. Piec 20 minut w 180 stopniach. Smacznego:) wtorek, 02 października 2012, wiosenka27
Komentarze
mikimama
2012/10/02 20:44:12
Z chęcią przyznaję, że przepis mi się podoba i ciekawa jestem smaku... Chyba każda pracująca i prowadząca dom babka prawie codziennie jest zmuszona robić szybkie obiady. Za to nadrabia w weekendy :)
2012/10/02 20:50:29
Patrycja, ja mam dokładnie tak samo, tylko gorzej jak weekend zajęty a ja we wrześniu nie miałam wolnego ani jednego. Ciągle jakies kursy, szkolenia i wyjazdy
Kasandra, ta rybka jest naprawdę pyszna więc polecam:) 2012/10/02 22:16:44
Pod taką pierzynką to sama bym się ukryła ;-D
www.przysmakiewy.pl 2012/10/03 11:34:17
Faktycznie, zapowiada się pysznie :)
A ja lubię wrzesień, bo to ostatni miesiąc teoretycznego ciepła i większej ilości słońca ( z październikiem to już różnie bywa). Pozdrawiam! 2012/10/03 15:35:02
Musze pokazać moim chłopakom, może zamarzy im się taki obiad:) ...bo mnie os ryb ostatnio odrzuciło:) pozdrawiam
2012/10/22 22:53:19
Zrobiłam dzisiaj na obiad i oficjalnie włączam na stałe do naszego menu :-). Dziękuję za przepis i pozdrawiam!
|