![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Utwórz swoją wizytówkę ![]() |
Blog > Komentarze do wpisu
Ziemniaki faszerowane mięsem
Mięso w tej potrawie występuje w postaci sosu bolońskiego. Jeżeli mam sos, przygotowany wcześniej to z tym daniem można uwinąć się bardzo szybko. Wystarczy podgotować ziemniaki, wydrążyć w nich dno i nadziać mięsem. Danie składa się z niezbyt wyszukanych składników ale smakuje naprawdę dobrze. Składniki:
Ziemniaki gotować w osolonej wodzie około 15 minut. Odcedzić, wystudzić, przekroić na pół. W każdej połówce wydrążyć środek za pomocą łyżeczki. Faszerować ziemniaki sosem bolońskim i układać je na blaszce. Wstawić ziemniaki do nagrzanego piekarnika i zapiekać około 20 minut w temperaturze 180 stopni. 5 minut przed końcem posypać każdego ziemniaka startym serem. Podawać ze świeżo posiekaną natką pietruszki. Smacznego:) sobota, 05 listopada 2011, wiosenka27
Komentarze
alinkawyka
2011/11/05 08:42:46
Wygląda pysznie i fajny pomysł z tym sosem bo w sumie ma się obiad na 2 dni:) I taki różny: dziś spaghetti z sosem bol. jutro ziemniaczki zapieczone...:) Skorzystam z Twojej propozycji na pewno! Pozdrawiam:)
2011/11/05 10:05:29
Znam ten sos. Pamiętam jak bosko smakował z naleśnikami. Z ziemniakami zapewne też.
2011/11/05 21:19:27
takie ziemniaczki wygladaja bardzo smakowicie:) fajny pomysl na obiadek:)
2011/11/06 12:54:09
rewelacyjny pomysł:) wystarczy zrobić jednego dnia więcej sosu do spagetti i drugiego delektować się takimi ziemniaczkami:)
2011/11/06 20:56:27
Świetny pomysł, z wielką chęcią poczęstowałabym się ;-D
www.przysmakiewy.pl |