Dobre jedzenie i picie jest zawsze lepsze niż głupie gadanie
Smaczneblogi.pl Durszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
gotowanie Top Blogi Gotujemy po polsku! Sezon na jałbka 2ChocoTelegram_160x600 Wiosenka Eksplozja Smaku

Utwórz swoją wizytówkę Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu
Ziemniaki faszerowane mięsem

Mięso w tej potrawie występuje w postaci sosu bolońskiego. Jeżeli mam  sos, przygotowany wcześniej to z tym daniem można uwinąć się bardzo szybko. Wystarczy podgotować ziemniaki, wydrążyć w nich dno  i nadziać mięsem. Danie składa się z niezbyt wyszukanych składników ale smakuje naprawdę dobrze.

Składniki: 

  • 8 średnich ziemniaków
  • kawałek żółtego sera
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz

Ziemniaki gotować w osolonej wodzie około 15 minut. Odcedzić, wystudzić, przekroić na pół. W każdej połówce wydrążyć środek za pomocą łyżeczki. Faszerować ziemniaki sosem bolońskim i układać je na blaszce. Wstawić ziemniaki do nagrzanego piekarnika i zapiekać około 20 minut w temperaturze 180 stopni. 5 minut przed końcem posypać każdego ziemniaka  startym serem. Podawać ze świeżo posiekaną natką pietruszki.

Smacznego:)

sobota, 05 listopada 2011, wiosenka27

Polecane wpisy

Komentarze
2011/11/05 08:42:46
Wygląda pysznie i fajny pomysł z tym sosem bo w sumie ma się obiad na 2 dni:) I taki różny: dziś spaghetti z sosem bol. jutro ziemniaczki zapieczone...:) Skorzystam z Twojej propozycji na pewno! Pozdrawiam:)
-
2011/11/05 10:04:08
Niebanalny pomysł Wiosenko ! :) Super :)
-
2011/11/05 10:05:29
Znam ten sos. Pamiętam jak bosko smakował z naleśnikami. Z ziemniakami zapewne też.
-
2011/11/05 19:56:41
Pyszności!
-
2011/11/05 21:19:27
takie ziemniaczki wygladaja bardzo smakowicie:) fajny pomysl na obiadek:)
-
2011/11/06 12:54:09
rewelacyjny pomysł:) wystarczy zrobić jednego dnia więcej sosu do spagetti i drugiego delektować się takimi ziemniaczkami:)
-
2011/11/06 20:56:27
Świetny pomysł, z wielką chęcią poczęstowałabym się ;-D


www.przysmakiewy.pl