Dobre jedzenie i picie jest zawsze lepsze niż głupie gadanie
Smaczneblogi.pl Durszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
gotowanie Top Blogi Gotujemy po polsku! Sezon na jałbka 2ChocoTelegram_160x600 Wiosenka Eksplozja Smaku

Utwórz swoją wizytówkę Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu
Warstwowa sałatka z ravioli

Czasami gdy nie mam natchnienia na obiad, wyciągam z lodówki to co w niej jest i robię sałatkę. Dzisiaj miałam jeszcze pół paczki ravioli więc wyszła mi całkiem fajna przekąska. Przepis znalazłam w Poradniku Domowym.

Składniki:

  • 25 dag pierożków ravioli
  • 4 jajka
  • cebula
  • 20 dag brokułów
  • 4 pomidory
  • 10 dag kremowego twarożku
  • pół szklanki jogurtu
  • łyzka chrzanu ze słoika
  • sól, pieprz

Brokuły podzielić na różyczki, opłukać, włożyć do lekko osolonego wrzątku i ugotować na pół twardo. Pierożki ravioli włożyć do wrzącej wody i również ugotować na pół twardo. Brokuły i pierożki dokładnie osączyć. Jajka ugotować na twardo, zalać zimną wodą, obrać i pokroic na plasterki. Pomidory umyć, osuszyć, wykroić nasady szypułek, pokroić w plasterki. Cebulę obrać, pokroić na talarki. Przygotować sos, ucierając na gładką masę twarożek z jogurtem i chrzanem. Sos doprawić do smaku solą i pieprzem. Układać warstwami w salaterce. Sałatkę polać przygotowanym sosem . Podawać z ciemnym pieczywem.

Smacznego:)

czwartek, 08 października 2009, wiosenka27

Polecane wpisy

Komentarze
2009/10/08 22:00:20
takie improwizowane sałatki są najlepsze! Fajnie wygląda a i smaki ciekawe :)
-
2009/10/09 06:23:56
mniam ...
-
2009/10/09 08:36:31
Slicznie wygląda i na pewno pyszna jest ! :)
-
2009/10/09 14:54:51
Ale fajne! I nietypowa, bo z ravioli:))